Skip to content

Dopen

Wij willen ons kind laten dopen

Wat mooi en bijzonder dat jullie je kind willen laten dopen. De doop is een teken dat je altijd geborgen bent in de palm van Gods hand. Er zit veel symboliek in het dopen met water, want water speelt in de Bijbel een belangrijke rol. Niet alleen van reiniging, maar ook zien we Jezus als het Levend Water.

De doop vindt altijd tijdens een kerkdienst plaats. Zo wordt jullie kind zichtbaar in de gemeenschap van de kerk opgenomen. Voordat jullie kind gedoopt wordt, zijn er altijd een aantal gesprekken met de dominee. Daarin kunnen jullie je verwachtingen aangeven, maar wordt ook besproken wat de doop betekent. Wil je meer weten over de mogelijkheid om je kind te laten dopen, dan kun je het beste contact opnemen met een van de predikanten. Hun contactgegevens vind je hier.

Ik wil graag als volwassene gedoopt worden

Als je niet als kind gedoopt bent, kun je je ook als volwassenen laten dopen. Door de doop word je opgenomen in de gemeenschap van de kerk. Als je kiest voor een volwassen doop, gaan daar altijd een aantal gesprekken met een van de predikanten aan vooraf. Daarin heb je de mogelijkheid om al je vragen te stellen, maar wordt ook gesproken over de betekenis van de doop. Wil je meer weten, dan kun je het beste contact opnemen met een van de predikanten. Hun contactgegevens vind je hier.