Skip to content

Dopen

Wij willen ons kind laten dopen

Wat mooi en bijzonder dat jullie je kind willen laten dopen. De doop is een teken dat je altijd geborgen bent in de palm van Gods hand.

De doop vindt altijd tijdens een kerkdienst plaats. Zo wordt jullie kind zichtbaar in de gemeenschap van de kerk opgenomen. In de kerk wordt gedoopt met het sprenkelen van water. Het water is een symbool voor de hoogte- en dieptepunten in een mensenleven. Je kunt in het leven opbloeien, maar ook kopje onder gaan. De doop is een teken dat je altijd geborgen bent in de palm van Gods hand.

Voor dat jullie kind gedoopt wordt, zijn er altijd een aantal gesprekken met de dominee. Daarin kunnen jullie je verwachtingen aangeven, maar wordt ook besproken wat de doop betekent.

Wil je meer weten over de mogelijkheid om je kind te laten dopen, dan kun je het beste contact opnemen met een van de predikanten. Hun contactgegevens vindt je hier.

Ik wil graag als volwassene gedoopt worden

Als je niet als kind gedoopt bent, kun je je ook als volwassenen laten dopen. Door de doop word je opgenomen in de gemeenschap van de kerk. Als je kiest voor een volwassen doop, gaan daar altijd een aantal gesprekken met een van de predikanten vooraf. Daarin heb je de mogelijkheid om al je vragen te stellen, maar wordt ook gesproken over de betekenis van de doop. Wil je meer weten, dan kun je het beste contact opnemen met een van de predikanten. Hun contactgegevens vindt je hier.